Blogger Layouts

Jumaat, 31 Januari 2014

EQAL ON MEDICATION


   SALAM 1 MALAYSIA........

Yesterday...,bermula lah eqal on review psikiatri...opps...bukan sebab eqal ada masalah mental...,memandangkan eqal kini semakin nakal dan kadang kala bersikap aggressive(terlebih2 aktif)..,setelah ummi dan hubby berbincang dan membuat keputusan,terpaksa lah ummi request untuk eqal di rujuk ke jabatan psikiatri.keputusan ummi dan hubby adalah untuk kebaikan eqal,ya lah eqal kini semakin membesar,tentu kekuatan eqal akan berganda2...sekarang ni pun,ummi hampir2 tidak mampu untuk mengawal eqal...,apa lagi bila eqal sudah besar....hihi tentu ummi yang akan jatuh rebah...hahahaha

Sekarang ni ummi bekerja di wad psikiatri,so bila nampak ada pesakit yang serupa dengan eqal yang lambat mendapat rawatan,ummi pun terfikir bila nanti eqal dalam situasi begitu,tentu sukar lah ummi dan hubby mengawal eqal nanti.Nasib baik lah ummi kerja di wad psikiatri,senang ummi berurusan dengan doktor pakar....

Ubat yang eqal on ni hanyalah untuk mengawal atau pun mengurangkan untuk eqal terlebih active,sekurang2nya bila eqal on ubat,ummi dan hubby boleh mengawal eqal...tidak lah eqal terlebih2 active....dan kekadang eqal sukar tidur malam,bayangkan lah...bangun jam 12 malam,atau jam 2am or 3am,sampai pagi eqal tidak akan tidur...mungkin kerana terlebih aktif,eqal susah untuk tidur....

Bila teringat first time bawa eqal jumpa doktor,rasa lucu pun ada kelakar pun ada....nak bawa eqal masuk jumpa doktor punya lah susah...sampai kan bermacam2 cara ummi dan hubby untuk memujuknya masuk,siap umpan bawa naik lif,pasang lagu putih2 melati,lagu kegemarannya..,tu pun separuh bilik jee pastu menanggis tidak mahu masuk....terpakas lah doktor tu yang mengalah,check eqal di luar bilik...nasib baik lah doktor tu faham....

Harap2 lah lepas eqal on ubat ni,kurang lah keaktifanya....in syah Allah,doakan yang terbaik untuk eqal.....



Tiada ulasan:

Catat Ulasan